رژیم به گروه پنچ بعلاوه یک پاسخ منفی داد

 

خبرگزاری «ریا نووستی» : تهران به پیشنهادات آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص ارتقای غنای اورانیوم ایران در خارج از کشور پاسخ مثبت نداد. این مطلب را "فرانس پرس" روز جمعه به نقل از بیانیه گروه "1+5" میانجیان بین المللی حل مسئله هسته ای ایران (پنج عضو دائم شورای امنیت بعلاوه آلمان) گزارش می دهد.معاونین وزرای خارجه گروه "1+5" روز جمعه در بروکسل در خصوص بررسی اوضاع کنونی پیرامون مسئله هسته ای ایران دیدار کردند.

 

شرکت کنندگان این جلسه اعلام کردند که از نبود پیشرفت های محسوس در حل مسئله هسته ای ایران مایوس شده اند."رابرت کوپر" دستیار "خاویر سولانا" کمیسر عالی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی و امنیت در پایان این دیدار اعلام کرد: ایران به پیشنهادات آژانس مربوط به رآکتور تحقیقاتی تهران پاسخ مثبتی نداد.در این سند گفته می شود: ایران نه در دیالوگ جدی شرکت کرده و از جمله، نه با دیدار جدید موافقت نموده است.

 

آنطور که خبرگزاری به نقل از یک مقام عالیرتبه اتحادیه اروپا گزارش می دهد، در دیدار بروکسل امکان تشدید تحریمات معین علیه ایران بررسی نشد. در عین حال شرکت کنندگان این دیدار آمادگی خود را برای پیروی از استراتژی مشوق های سیاسی-اقتصادی اعلام کرده و همزمان امکان تدابیر شدیدتر را هم حذف نکردند.این مقام اتحادیه اروپا گفت: آنها (تحریمات) به طور مشخص بررسی نشدند. گفتگویی کلی در خصوص تحریمات صورت گرفت. استراتژی روش های "دو گونه ای" حفظ شده اند.

یش از این، تهران از پذیرش پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه در حدود 70% از اورانیوم با غنای پایین خود را جهت ارتقای غنا و تولید میله های سوختی به خارج از ایران منتقل کند، امتناع ورزیده بود. بعد از آن "محمد البرادعی" مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشنهادی ارائه کرد که بر اساس آن اورانیوم با غنای پایین برای حفظ و ارتقای خلوص به کشور ثالثی از جمله ترکیه که ایران روابط حسنه ای با آن دارد، انتقال می یابد. طبق این برنامه، ایران از ذخایر کلی اورانیوم خود که 1200 کیلوگرم ارزیابی می شود، 900 کیلوگرم اورانیوم با غنای پایین را برای تکمیل غنی سازی به ترکیه می فرستد. از ترکیه ماده خام به فرانسه می رسد که در آنجا میله های سوخت برای نیروگاه اتمی تولید خواهند شد. سپس آنها به طرف ترکیه ای بازگردانده می شوند و پس از آن به ایران فروخته خواهند شد.

 

روز 18 نوامبر "منوچهر متکی" وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که تهران تمایل چندانی ندارد که اورانیوم خود را برای تحویل سوخت به خارج انتقال دهد. وی اطلاع داد که ایران امیدوارست که مذاکرات جدیدی را با آمریکا، روسیه و فرانسه در خصوص این طرح انجام دهد. وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد که تهران زمانی این معامله را بررسی می کند که اورانیوم خویش را با سوخت آماده در خاک جمهوری اسلامی تعویض کند.